
Stekt rödspättafilé med kantarellsås
Ingredienser
- Rödspättafiléer - 4 st
- Salt
- Vitpeppar
- Smör - 3 msk
- Ströbröd
- Kantareller - 200 g
- Schalottenlök - 1 st
- Smör - 2 msk
- Vetemjöl - 2 msk
- Vatten - 1 dl
- Kycklingfond - 1 msk
- Matlagningsgrädde - 3 dl
- Torr sherry - 1 msk
- Svartpeppar
Instruktioner
- Kantarellsås: Ansa och riv kantarellerna i bitar. Skala och skiva schalottenlöken. Fräs svamp och lök i smör tills vätskan är klar och svampen börjar ta färg. Tillsätt mjöl och rör om.
- Späd i omgångar med vatten blandat med kycklingfond och grädde. Låt såsen sjuda på svag värme i ca 30 minuter. Rör om då och då. Smaksätt med sherry, salt och peppar.
- Salta och peppra fisken. Lägg varje fiskfilé dubbel på längden och vänd dem i ströbröd. Stek fisken i en stekpanna med rikligt med smör på medelvärme, ca 3 minuter per sida.
- Servera fisken med kantarellsås, kokt potatis och broccoli .