Fri frakt över 995 kr – Snabb leverans

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Torskrygg med bacon, soltorkade tomater och bruten potatis

Ingredienser

  • Potatis små – 800 g
  • Smör – 2 msk
  • Salt
  • Peppar
  • Röd lök – 1/2 st
  • Bacon – 1 paket
  • Soltorkade tomater – 6 bitar
  • Flytande smör – 4 msk
  • Sambal oelek – 1 tsk
  • Vitlöksklyfta – 2 st
  • Torskryggfilé – 4 st
  • Färsk persilja – 2 msk
  • Timjan
  • Oregano

Instruktioner

1. Koka potatisarna med skal till de är klara. Kontrollera med en tandpetare. Ringla smör i en ugnsfast form, lägg i potatisarna och knacka sönder dem med något trubbigt. Ringla över smör och salta ordentligt. Värm ugnen till högsta temperatur med grilleffekt och ställ in potatisarna cirka 5 minuter – de ska bli lite knapriga på ytan. 2. Klyfta löken och skär baconskivorna i 3 remsor på längden. Stek lök och bacon tillsammans i cirka 3 minuter. Strimla soltorkade tomater tunt och blanda sedan med lök och bacon. Ringla smör i en ugnsfast form. Klicka i sambal oelek, pressad vitlök, salt och peppar och rör ihop med smöret. Lägg i de tinade torskryggsfiléerna och klipp över persilja. Salta och peppra ett varv och smula över örter. Lägg baconröran ovanpå fisken och ställ in allt i 200°C i cirka 15 minuter. Tag ut efter halva tiden och ös fisken med smöret. 3. Dela morötterna på längden och sjud 5 minuter i saltat vatten tillsammans med bönorna.

Dela receptet:

Facebook
Twitter
Pinterest
Print Friendly, PDF & Email

Fler goda recept